Смештај

Са нестрпљењем ишчекујемо април и прилику да вас угостимо у прелепој Суботици. Искористите ову јединствену прилику и употпуните искуство проширења својих стручних знања незаборавним проводом у граду који је синоним вековне културе и гастрономске традиције. Останите још пар дана и уживајте у делићу онога што Суботица има да понуди. Дружите се са колегама, упознајте нове људе или изненадите партнера викендом у овом романтичном граду. Ево пар корисних савета и информација како да себи поједноставите долазак и улепшате боравак у Суботици.

Активности у Суботици

Добродошли у Суботицу, место богато разноврсним садржајима и природним лепотама које ће вас очарати на први поглед. Ево шта све можете доживети током вашег боравка:

Околина Суботице

Палићко језеро: Одморите се на обали Палићког језера, истражите Палићки торaњ, Женски штранд, откријте тајне Парка хероја и уживајте у предивној панорами.

Лудашко језеро: Посетите ово мирно језеро окружено природним резерватом, идеално за птице и љубитеље природе.

Суботичка пешчара: Проведите дан истражујући пешчане дине и природне стазе у овој јединственој пешчари, идеалној за активан одмор.

Келебијска шума: Уживајте у шетњама кроз ово зелено уточиште богато бујном вегетацијом и разноврсним биљним и животињским светом.

Етно искуства

Тамбураши: Доживите аутентично тамбурашко искуство у Суботици, граду који је домаћин неким од најбољих тамбурашких оркестара у региону.

Гастрономска понуда: Пробајте локалне специјалитете у традиционалним ресторанима, попут укусног рибљег паприкаша, непоновљивог гулаша, сарми, соса од вишања и слатких палачинки. Очекује вас и тешка одлука – које винарије посетити, а које оставити за следећи пут!

Култура и забава

Фестивали и манифестације: Учествујте у различитим културним догађајима и фестивалима који се одржавају током целе године, укључујући Палићки филмски фестивал и неку од бројних винских манифестација..

Шетње градом: Прошетајте кроз шарене улице града, истражујући архитектонске бисере, попут Градске куће и Синагоге, и уживајте у атмосфери шарених фасада и живописних тргова.

Ваш боравак у Суботици биће незабораван доживљај пун авантуре, лепоте природе и богате културе. Уживајте у сваком тренутку и откријте чари овог прелепог града и околине.

Како стићи у Суботицу

Суботица се налази на крајњем северу Србије и до ње се лако стиже како из Србије, тако и из суседних земаља: Мађарске, Хрватске и Румуније. У наставку вам показујемо како да најлакше стигнете од најближих аеродрома.

Аутомобилом

Из Београда: Удаљеност је око 180 км, а вожња траје отприлике 2 сата аутопутем Е75.

Из Будимпеште: Удаљеност је око 200 км, а вожња траје отприлике 2 сата и 30 минута аутопутем М5 или око пола сата дуже уколико изаберете пут М43.

Из Осијека: Удаљеност је око 125 км, а вожња траје отприлике 2 сата путем 12.

Из Темишвара: Удаљеност је око 165 км, а вожња траје отприлике 3 сата путем 105.

Авионом

Аеродром Београд (BEG): Након слетања у Београд, можете изнајмити аутомобил или путовати аутобусом до Суботице (око 170 км).

Аеродром Будимпешта (BUD): Након слетања у Будимпешту, можете изнајмити аутомобил или путовати аутобусом до Суботице (око 200 км).

Аеродром Осијек (OSI): Након слетања у Осијек, можете изнајмити аутомобил и путовати до Суботице (око 125 км).

Аеродром Темишвар (TSR): Након слетања у Темишвар, можете изнајмити аутомобил и путовати до Суботице (око 165 км).

Возом

Из Београда: због изградње пруге возови саобраћају само до Новог Сада.

Из Будимпеште: Могуће је путовати возом до границе, а затим аутобусом или таксијем до Суботице.

Из Осијека: Нема директних возова до Суботице, али могуће је путовати преко Београда.

Из Темишвара: Нема директних возова до Суботице, али могуће је путовати преко Новог Сада.

Смештај у Суботици

У Суботици и на Палићу можете пронаћи разноврсне смештаје прилагођене различитим потребама и буџетима. Ако се одлучите за Суботицу бићете у средишту збивања, у близини свих градских атракција, док вам смештај на Палићу нуди прелеп поглед на језеро и природне лепоте околине. Ево прегледа доступних опција и њихових карактеристика:

Хотели

Хотели стандарно нуде удобан смештај са различитим нивоима луксуза и погодностима. Смештај у хотелу подразумева:

  • Луксузне собе опремљене модерним садржајима
  • Ресторане, барове и wellness центре

Распон цена: Од око 50€ до 120€ за двокреветну собу, зависно од категорије хотела и садржаја.

Приватни смештај

Приватни смештај у Суботици може обухватати различите опције попут соба у домаћинствима или мањим пансионима, као и изнајмљивање потпуно опремљених апартмана. Ако се одлучите за ову врсту боравка очекујте:

  • Пријатељску атмосферу и лични приступ власника
  • Опције за доручак или друге оброке по жељи
  • Повољније цене у односу на хотеле и апартмане

Распон цена: Од око 20€ до 60€ за ноћење, у зависности од локације и услуга које се пружају.

Више детаља и конкретне понуде можете погледати на сајту Туристичке организације Суботице.

Програм конфереције биће објављен након избора радова. Посећујте ову страницу како бисте били у току или се региструјте за новости и први сазнајте све новине у вези конференције.

Дана
Сати
Минута
Секунди

Продужите викенд

Суботица у пролеће је предивна, и препуна разноврсних догађаја. Зато, позивање партнера или породице на продужени викенд у Суботицу може бити сјајна идеја!

Уживајте у чарима града и истражите све што Суботица има да понуди.

Пријатељи конференције

Scroll to Top