О Kонференцији

If you would like to apply to conference in English, please click here

Добродошли на 9. међународну конференцију „Савремена достигнућа у грађевинарству“, на којој ће се научници и стручњаци окупити како би истражили и разговарали о напретку, изазовима и открићима у области грађевинарства која се стално развија.

Грађевинарство је окосница модерне цивилизације, која обликује свет у коме живимо, од високих небодера који дефинишу наше урбане пејзаже до сложених инфраструктурних мрежа које повезују наше заједнице. У овом окружењу које се брзо мења, потреба за одрживим, отпорним и иновативним решењима никада није била важнија. Наша конференција служи као динамична платформа за истраживаче и практичаре да поделе своје знање, размене идеје и покрену грађевинарство у будућност.

Придружите нам се на путовању до најновијих достигнућа у техникама изградње, транспортним системима, еколошкој одрживости и урбанистичком планирању. Позивамо вас да учествујете, ангажујете се и допринесете текућем наративу о иновацијама и напретку у овој динамичној области.

Теме конференције

Грађевинарство

Експериментална и теоријска анализа конструкција, процена стања, одржавање и санација грађевинских објеката, мостови, тунели и путеви. савремене методе пројектовања и грађења, савремени грађевински материјали, ʺзелена градњаʺ и енергетска ефикасност у грађевинарству, управљање ризиком од катастрофалних догађаја и пожара, управљање пројектима у грађевинарству, хидрологија, хидраулика, пречишћавање отпадних вода, комунална хидротехника, подземне воде, наводњавање, одводњавање, геотехничко инжењерство, остале теме из области грађевинарства.

Геодезија

Референтни системи и референтне мреже, физичка и математичка геодезија, сателитска геодезија и геодетска астрономија, геоинформатика и геоинформациони системи, фотограметрија и даљинска детекција, катастар и уређење земљишне територије.

Архитектура

Становање, теорија, филозофија и методологија архитектонског пројектовања, историја архитектуре, урбанизам, везе и интеракције архитектонског и урбанистичког пројектовања са археологијом, социологијом, етнологијом, антропологијом, екологијом, природним ресурсима и климатским променама.

Kонференцијска котизација

Дана
Сати
Минута
Секунди

Продужите викенд

Суботица у пролеће је предивна, и препуна разноврсних догађаја. Зато, позивање партнера или породице на продужени викенд у Суботицу може бити сјајна идеја!

Уживајте у чарима града и истражите све што Суботица има да понуди.

Пријатељи конференције

Scroll to Top